Dee Rangers – Upside Down 7″

Review in

dagensskiva.com

Sweden

Date: 20090313

Lyckat tilltag

Det här var riktigt bra. Synd att det inte är gammalt.

Citatet ovan kommer från en kompis som gillar allt Motown hasplade ur sig när det begav sig i allmänhet och från tjejgrupperna i synnerhet, som hörde Pipettes Pull Shapes på en förfest. Och jag kan tänka mig att han skulle kunna säga samma sak om Dee Rangers.

Dee Rangers bägge spår på den här sjutummaren, en egen bit och en cover på för mig okända 4PK:s Down and Out, är sprungna ur 60-talets popiga garagescen och kan väl tack vare sin skramliga framtoning även räknas som punk om man med det menar just skramlet, men knappast annars.

Låtarna som sådana är två bagateller i mina öron, men desto trevligare är sättet de levereras på och det förhöjer intrycket. Upside Down är nämligen första sjuan ut i utmärkta skivbolaget Bootleg Booze Records nya singelserie vid namn Jukebox Series. Två låtar utgivna på en sjutummare, levererat i en standardsleeve, med jukeboxhål i mitten av skivan. Retro som fan, men trevligt av precis samma anledning.

Ny musik som låter gammal kan alltid ifrågasättas av framstegsivrarna, på samma sätt som retronördarna ifrågasätter varför man ska lyssna på nytt när det finns så mycket gammalt och framför allt varför man ska spela in något nytt som låter gammalt.

Skitsamma, säger jag. Jag gillar en schysst bit när det är en schysst bit. Och det är det på Upside Down. Inget som förändrar min värld, men som definitivt har sin charm och förgyller tillvaron i knappt tre minuter på vinylsida. Och det räcker i bland.

Betyg: 6/10
Written by: Tomas Lundström
0

Your Cart