Urrke T & The Midlife Crisis – Ask Not… 7″

Review in

Gefle Dagblad

Sweden

Urrke Thunman var en välkänd figur inom Gävles rockliv i massor av år, allt från tidiga punkband över hårdrock till glamkungarna Kingsize. Numera huserar han i Stockholmbaserade Maryslim där han tillsammans med några kompisar – Måns P. Månsson (förmodligen mest känd från The Maggots), Robban E (som bankar på trummorna i The Hellacopters) och Dregen ifrån Backyard Babies – gått tillbaka till sina punkrötter.
På en fin sjutumsvinyl, pressad i den färg (kalejdoskop) som en gång i tiden Plasmatics hade på sin klassiker “Butcher Baby”, visar de under namnet Urkke T & Midlife Crisis, att de kan sin rockhistoria. De vill på så sätt visa det för alla, främst yngre, som inte hört originalen som en gång levererades av Avengers (mycket underskattad grupp), svenska Warheads med Pelle Almgren på sång och sist (men bäst) Users absoluta punkklassiker “Sick of you”.
De medelålderskrisande männen gör inte om originalen särskilt mycket, uppdaterar mest tyngden och möjligen rockar de till dem litet mer än vad som var från början. Både idé och slutresultat är riktigt roligt. Det kanske kan bli någon form av utmaning till andra rockers att spela in sina punkklassiker.

4/5
Written by: PETER ALZÉN
0

Your Cart