Urrke T & The Midlife Crisis – Ask Not… 7″

Review in

Dagensskiva

Sweden

Barbie-q-killers volume two

1994 släppte Sator skivan som kom att bli deras sista (?) gyllene stund. Femton krispiga punkklassiker i nya förpackningar. Ett projekt som andades hundra procent kärlek.

Tio år senare har fyra andra rockveteraner samlats i en studio för att göra samma sak. Den gemensamma nämnaren stavas Avengers, San Fransisco-bandet som höll ihop i två år och en knapp handfull vinyl-EP innan de hade slagits klart.

Sator valde två av Avengers låtar, Midlife Crisis en tredje. Snart har svenska punkrockare spelat in hela deras katalog på nytt.

De medelålderskrisande som ger lite kärlek tillbaka till sina gamla hjältar är Urrke T (spelar i vanliga fall i Maryslim), Måns P. Månsson (förmodligen mest känd från The Maggots), Robban E (som bankar på trummorna i The Hellacopters) och Dregen (som fortfarande är landets största gitarrhjälte, oftast i Backyard Babies). Rejält med rutin alltså.

Utöver Avengers “The American in Me” som fått namnge den här vinylsingeln gör de The Users “Sick of You” (från en sjua Atari Teenage Riot samplade sönder och samman i “Deutschland Has Gotta Die”) och svenska Warheads “Center of Lies”. Allesammans ursprungligen inspelade mellan 1977 och 1979.

Kulturgärning och allt det där.

Fast det hade ju kvittat om inte slutresultatet varit bra.

Nu har jag bara hört originalversionen av “Centre of Lies” tidigare, men att dömma av den har låtarna fått mer rock’n’roll-touch här. Dregens gitarr wailar på typiskt manér och jag gissar (kanske lite fördomsfullt) att originalpunkarna spelade mer rakt på sak (om än inte riktigt lika säkert). Sen går det ju inte att komma ifrån att studiotekniken gått framåt sen 77.

Men nog är nog. Det här är tre punkkarameller från det sena 70-talet som klätts i 2000-talets rawk-kostym. Förfesten har redan börjat.

Betyg: 7/10
Written by: Patrik Hamberg
0

Your Cart