Midlife Crisis – Cranked Up Really High E.P. 7″

Review in

Dagensskiva.com

Sweden

Date: 20080801

Trevliga bekantskaper

En tanke som dykt upp flera gånger senaste månaderna är vad som egentligen kommer hända efter The Hellacopters för trumslagaren Robban, en av mina favorittrummisar. Är inte särdeles bekant med fler band som mannen i fråga är involverad i, men jag antar att han, likt resten av medlemmarna i The Hellacopters, har sina projekt vid sidan av.

Och då ramlar Midlife Crisis ner i postboxen, där Robban (här under namnet Rock Animal) sitter bakom skinnen och ackompanjerar Urrke T, Måns P Månsson (Mono Manson) och Dregen (Dr3g3n). Gott så, även om Midlife Crisis knappast känns som en heltidssyssla.

Receptet är hursomhelst samma sak som på föregångaren Ask Not What You Can Do For Your Country…, nämligen fyra gamla punkstänkare från sent sjuttiotal som har fått nytt liv. På sjutumsvinyl så klart.

Den här gången är det Slaughter & the Dogs (Cranked Up Really High), PF Commando (Raggare), Outsiders (Vital Hours) och Menace (I Need Nothing) som avhandlas och resultatet låter som man kan förvänta sig; lagom skramligt, lagom skitigt och framför med stor kärlek.

För mig enbart tidigare okända låtar ska medges, men icke desto mindre trevliga bekantskaper. Vital Hours är favoritspåret, med sin medryckande refräng, även om en dänga som Raggare så klart alltid passar på en förfest.

6/10
Written by: Tomas Lundström
0

Your Cart